Ana içeriğe atla

Ne İzledim?

Merhaba, bu güne kadar izlediğim ve aklımda kalan filmleri bir araya getirmek istedim. Hem belki film izlemek isteyen ve seçmekte zorlanan arkadaşlarıma, abilerime, ablalarıma bir yardımım dokunmuş olur. Hepimiz sayısız film izlemişizdir. Televizyonda, internette ve ya sinemada. Elbette bazıları akılda kalıyor. Bazıları "Bu güne kadar böyle film izlemedim" dedirtiyor. Peki bunlar benim adıma hangileri? Uzun bir liste çıkaramayacağımdan eminim. Yinede paylaşmaktan kimseye bir zarar gelmez.

Sıralamada rastgele olacak. Herhangi bir derecelendirme yapmadım. Şimdilik liste bu kadar. Zaman zaman aklıma geldikçe güncelleyebilirim. İyi seyirler :)

Göçebe ( Vizyon Tarihi 29 Mart 2013 ) IMDB Puanı : 5,9
Dünya bir uzaylı türünün istilasına uğramış ve maalesef insanlık virütik biçimde yayılan bu çok güçlü türe yenik düşmüştür. İnsan bedenlerine hiçbir zarar vermeden bilinçlerini ve ruhlarını ele geçiren ve Wanderer denilen bu tür bir şekilde dünyaya da barışı getirmiştir. İstila sonrası bedeni ve zihni ele geçirilmeden kalan bir avuç insan grubu yakalanmadan yaşamaya çalışmaktadır. Melanie Stryder'dan bu insanlardan biriyken Jared Hower adında hala 'insan' olan bir genç ile karşılaşır ve ikili çok geçmeden aşık olur. Güvenli bölgede olmadıkları için Melanie bir şekilde yakalanır ve istilacıların eline geçer. Bedeni ve zihni artık ele geçirilmiştir. Melanie'nin güçlü duygularını ve iradesini kullanarak yeryüzünde yaşayan son insanların yerini tespit etmeye çalışan güçler, genç kıza tam anlamıyla hakim olabilmişler midir? Alacakaranlık serisiyle dünyayı sallayan Stephenie Meyer'ın romanından bilim-kurgu ve gerilim sinemasının başarılı yönetmeni Andrew Niccol tarafından uyarlanarak beyazperdeye aktarılan filmin başrolünü ise genç oyuncu Saoirse Ronan üstleniyor.

Dövüş Kulübü ( Vizyon Tarihi 10 Aralık 1999 ) IMDB Puanı : 8,9
Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma... Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır. David Fincher'ın kısa sürede kült mertebesine erişen filminin popülerliği dillere destan. Filmin başrollerinde de Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter gibi ünlü simaları görmek mümkün.



Uzay Oyunları ( Vizyon Tarihi 8 Kasım 2013 ) IMDB Puanı : 7,0
'Ender's Game', 2070 yılında geçen, fütüristik bir film. Dünyaya yapılan bir 'alien' saldırısı sonrasında hayatta kalmak için savaşmaya başlayan insanlık, gezegenlerini ele geçirmeye çalışan 'Buggers' isimli yaratıklara karşı büyük bir mücadeleye girişirler. Görevinde başarılı olmaya çalışan insanoğlu, bu dünyadışı yaratıkları yok etmek için özel olarak çalışacak olan IF isimli seçkin bir ordu kurar. Hikayemizin başkarakteri Andrew Ender Wiggin ise özel yeteneklere sahip bir çocuktur ve bazı çocuklar gibi o da gelecekte bugger'lara karşı savaşması için özel olarak eğitilir. Orson Scott Card'ın romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin senaryo ve yönetmen koltuğunda 2005 yılında çektiği 'Tsotsi' filmiyle 'Yabancı Dilde En İyi Film' Oscar'ını kazanan Gavin Hood bulunuyor.





Dünyanın Sonu ( Vizyon Tarihi 19 Temmuz 2013 ) IMDB Puanı : 7,1
Herhangi bir sitede filme ait bir açıklama göremedim. Bende kendi fikirlerimi yazmak istedim. Şundan emin olabilirsiniz ki, filmin sonlarına doğru böyle şeyler beklemiyordum diyeceksiniz. Çünkü bilim kurgudan çok, psikolojik komedi tabanlı bir film gibi duruyor. Ardından ise alışıldığın dışında bir bilim kurgu ve macera sizleri bekliyor. Gençken bir araya gelen bir grup arkadaş, yaşadıkları bölgenin son mekanına kadar içmeye niyetleniyor fakat başaramıyor. Aradan yıllar geçiyor, hepsi iş güç sahibi olmuş, hayatın sosyalliğine karışmışken, eski arkadaşları Larry King tekrar bu maceranın sonunu getirmek için arkadaşlarını bir araya getiriyor. Filmimiz ise başlamış oluyor. Her şey normal giderken beklenmedik bir şekilde tuvalette karşısına çıkan çocukla dövüşen Larry King, aslında hiç bir şeyin normal olmadığını anlıyor. Arkadaşlarının da anlamaması pek geç sürmüyor.




Carrie: Günah Tohumu ( Vizyon Tarihi 8 Kasım 2013 ) IMDB Puanı : 7,1
Carrie White okulda arkadaşlarının sürekli dalga geçip kötü davrandığı, evdeyse aşırı dindar annesinden zulüm gören bir kızdır. Ama Carrie'nin herkesten sakladığı bir sırrı vardır; çok yoğun psişik güçlere sahiptir. Okul balosunda arkadaşları yine onu sıkıştırmaya kalkınca "ateşle oynanmayacağını" öğreneceklerdir! 
"Erkekler Ağlamaz" filminin yönetmeni Kimberly Peirce'in kamera arkasına geçtiği yeniden uyarlanan yapımda psişik güçlere sahip olan Carrie rolünde, genç oyuncu Chloe Moretz'i seyredeceğiz. Kadroda yer alan diğer isimlerse Julianne Moore, Gabriella Wilde, Portia Doubleday ve Judy Greer... Stephen King’in çok satan romanından uyarlanan yapım korku ve gerilimin türünün merakla beklenenleri arasında.




Yenilmezler ( Vizyon Tarihi 4 Mayıs 2012 ) IMDB Puanı : 8,2
SHIELD adıyla tanınan uluslararası barış örgütünün başındaki isim Nick Fury, tüm dünyanın güvenliğine karşı büyük bir tehdit oluşturan düşmanla karşı karşıya kalır. Fury, dünyayı yaklaşan bu felaketten kurtarmak için en cesur ve en 'süper' kahramanlardan oluşan bir ekip kurmak zorundadır. İlki 1963’te yayınlanan ve o günden sonra çizgi roman fanatiklerinin mabedi haline gelen Marvel’ın en sevilen serilerinden olan "The Avengers"ın sinema uyarlaması olan yapımda baş rolleri de efsanevi bir kadro paylaşıyor: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgard ve Samuel L. Jackson’ın yer aldığı süper kahramanlar filmi Yenilmezler'in senarist ve yönetmen koltuğunda ise Joss Whedon oturuyor. Marvel'ın süper kahramanları Nick Fury, Hulk, Kaptan Amerika, Thor, Iron Man, Hawkeye ve Kara Dul'u (Black Widow) aynı karelerde göreceğimiz film bu yılın en gözde yapımları arasında.

Yorumlar