Ana içeriğe atla

Dünya Dışı Yaşama İnanmalı mıyız?

Bu sorunun cevabı benim için hiç bir zaman kesin olmamıştır. Dünya dışı yaşam düşüncesi insanlar arasında ilk ne zaman yaygın bir düşünce haline geldi? Bunu düşünmemize ne sebep oldu. Evrenin büyük ve neredeyse sonsuz olduğunu, milyarlarca galaksi olduğunu öğrenmiş olmamız mı? Ya da bir kaç hayal perestten etkilenip bu fikri kabullenmemiz mi?

Allah, bu büyük evrende, tek bir yaşam noktası olarak Dünya'yı mı belirledi?
Kendime hep şu soruyu sordum. Göremediğimiz varlıklardan bile bizleri haberdar eden yaratıcımız, neden keşfedebileceğimiz, varlıklarından fiziksel olarak haberdar olabileceğimiz bir canlı türünü bizden gizlesin ki? Bunu neden yapsın?

Uzaylılar varsa, bizi ziyaret ediyorlarsa, Amerika onlardan haberdarsa ve sadece filmlerden ibaretse, inanmamız için daha fazla delil gerekli değil mi?

Uzaylı bir canlıyı ele geçirmiş olan Amerika, bu bilgiyi neden Dünya ile paylaşmaz? Bunun bir kaç nedeni olabilir. Halen insan ırkından çok, kendilerini, parayı, güç ve kontrolü düşünüyor olmaları. Belki uzaylılarda ki teknolojiyi elde ederek Dünya üzerinde bir hakimiyet kurmak istiyor olabilirler.

Hadi bu ihtimali es geçelim. Bu uzaylılar, tahminimce bizim galaksimizden değiller. Kendi galaksimizi gözlemleyebiliyoruz. Onu geçtim, bizden çok çok uzakta ki galaksilerden bile haberdarız. Eğer bu uzaylılar bizim galaksimiz de olsa onlardan haberdar olabilirdik. Buda demek oluyor ki onlar galaksimizin dışından geliyorlar. Galaksinin dışından Dünya'ya gelmeleri içinde yüksek bir teknolojiye sahip olmaları gerekiyor. Bu yüksek teknolojiye sahip bir canlı türü, nasıl oluyorda Amerikalılara yakalanabiliyor ve ya gemileri Dünya'ya düşüyor.

Bu mümkün mü? Bu kadar zeki ve gelişmişler fakat halen kaza yapıp bizim elimize düşebiliyorlar mı? Ya da bunlar spastik değilse, gezegenimize neden gizlice gelip gidiyorlar. Belki de bizi tanımaya çalışıyorlardır. İnsanları kaçırıp, bizi anlamaya, üzerlerimizde deneyler yapmaya çalışıyorlardır.

Emin olduğum tek şey, bu konu hakkında kimsenin, hadi kimse demeyelim, büyük bir kesimin net bir şey bilmediği. "Biliyorum" diyende malum yerinden uyduruyordur. İnanmayı tercih edebilirsiniz fakat bunun için bir kaç bulanık resim ve saçma videodan başka şey sunamazsınız.

Uzaylılar şimdilik bizler için bir köşede kala dursun, önce kendi gezegenimizde ki sorunları halledelim. Daha sonra başka yaşamlar içinde bir şeyler düşünebiliriz.

Yorumlar