Ana içeriğe atla

Ali Baba ve Yedi Cüceler



Merhaba, saygılar derken bu gün ki yazımın ne hakkında olacağını anlamışsınızdır herhalde. Cem Yılmaz'ın son çıkan filmi Ali Baba ve Yedi Cüceler hakkında konuşmak istiyorum. Filme bir hafta kadar önce girdim, hakkında bir şeyler yazmak bu güne nasipmiş. İşin güzel yanı bir sinema personeli olduğum için ücret ödemeden izleyebildim. Direkt çamur atmayacağım, ya da çok beğendim de demeyeceğim. İşin ucunda Cem Yılmaz var abi, ne derseniz deyin, bu adam yapıyorsa, kaliteli yapar.

Filmde ki Şenay karakteri çok renkli bir karakter. Hareketleri, İngilizce'si ile filme renk katmış. Saçı, bir bok olmasa da iş adamı tavırları, Avrupa görünce hemen gösterdiği değişim, çok iyi yakalanmış ve seyirciye sunulmuş. Yanında ki yancı, İlber abimiz, gerçek bir yancı. İngilizce'si yok denecek kadar az ve eniştesi yani Şenay'ın tüm düşüncelerini, hareketlerini birebir kopyalayan biri. Adam izin vermeden işemeye bile gitmeyecek türden bir karakter. Onun dışında, Boris Mancov, yine Cem Yılmaz'ın büründüğü ikinci karakter ve elbette ki bu karakterde kötü. Beyaz saçları, Rus aksanı ile İngilizce konuşan psikopat bir zengin.

Sevgilisi peki. Veronika tam bir afet. Kadın gerçekten çok güzel. Kendisine aşık olmadan filmi izlemek imkansız denecek kadar az. 4 yıl Türk Edebiyat'ı okumuş, aksanı ile filme renk katan bir hatun. "Şenay please don't kill me" deyişi yok mu hele. Abi sürekli dinleyesim geliyordu kadını. Aksanından dolayı prim yapan Rus hatunların olduğu bir ülkede Cem Yılmaz bu ayrıntıyı da Veronika ile bize sunmuştu. İnce espriler, kendi filmine gönderme vs bir çok extra vardı.

Şimdi gelelim konusuna. İnanılmaz derecelerde kahkaha atmadım. Yeri geldi güzelce güldüm. Eğlendim. Zaten filme "Çok gülmek" amacı ile girmedim. Fakat şöyle bir sıkıntı vardı. Filmin komik sahneleri dışında geriye kalan aksiyon sahneleri vs. tatminkar değildi. Aşırı içine çeken sürükleyici tırnaklarınızı yedirecek aksiyon sahneleri yoktu. Komik sahne beklentimiz zaten azdı ve beklediğimiz gibi çıktı. Kısaca, beklentileri çok karşılamadı. Yani insanlar Cem Yılmaz denildiği zaman gülmek istiyor. Ona absürt senaryolar, komiklikler, şakalar yakışıyor. Cem Yılmaz abi o. Yahşi Batı, Arog, Gora, bunlar muhteşemdi. İnanılmazdı. Gülmekten kırıldığımız filmlerdi. Konuları, akışı çok iyiydi. Fakat Ali Baba ve Yedi Cüceler'in aksiyona sürükleyen kısmı bile çok basite indirgenmiş bence. Sattıkları cüceleri geri almak isteyen Şenay ve İlber, Veronika'nın arabalarına çarpması sonucu Boris'in evine gider. Burada Boris'e sert bir çıkış yapan Şenay tehlikenin içine atılır. Bu yani. Aksiyona girişleri bu kadar basit. Ha, "Kalkın siktirin gidin lan!" sahnesi, o muhteşemdi.

Cem Yılmaz'ı çok severim. Film berbat olsa bile izler, IMDB'de desteklemek adına çok abartmamak sureti ile puanımı da veririm. Muhteşem bir izleyici değilim. Ama az çok filmden de anlayan biriyim. Çoğu kişi yok ışıklar yok çekim açıları kötü falan diye girmiş konuya da yani vuracak başka yer bulamamışlar herhalde. Kimisi hiç gitmeyin demiş. Abi piyasaya çıkan onca komedi filminden kat kat daha iyi Ali Baba ve Yedi Cüceler. Tabi Düğün Dernek 2 Sünnet'i bunun dışında tutmak lazım. Geldiği günden beri A sırasına kadar dolu seansları ile illallah getirtti bize. Ali Baba ve Yedi Cüceler filmi ilk geldiğinde fazla bir yoğunluk ile karşılaşmamıştık.

Neyse, sonuç olarak eğlenceli bir filmdi. Bir ara sıktı, sonra toparladı, fazla güldürmedi, aksiyon mükemmel derecede değildi. Dozunda olmuştu. Beklentiler daha yüksekti sadece. Cem Yılmaz insanları güldürmeli çünkü sürekli yaptığı bu ve insanlar ondan bunu bekliyor. Adam komedi filmi çekmek zorunda değil ama beklenti bu yönde. Yani Yahşi Batı tadında, GORA-AROG tadında bir film daha olsa fena mı olurdu.

Her türlü Cem Yılmaz'ı seviyoruz. Kendisi nadir rastlanan biri. Bundan da eminim. Emek verdiği her şeyin kıymetini de bir o kadar biliyoruz. Adam Oyuncu, Komedyen, Yönetmen, Senarist vb. Yetenekli biri, hemde çok. Nasreddin Hoca fıkrasını İngilizce anlatırken bile ortalığı kırıp dökmesi yeterli. İçinizden "Cem Yılmaz fanısın belli" diyenleriniz olabilir. Haklısınız belkide ama bu adamı sevmemek için bence bir sebebimiz yok. O bizleri güldürüyor ve hak ettiği kadar da kazanıyor...

Yorumlar