Ana içeriğe atla

Galaksinin Koruyucuları Vol 2

Bildiğiniz tüm çizgi roman uyarlamalarını unutun. Hatta Avangers serisini bile. Galaksinin Koruyucuları hiçbirine benzemiyor. Mizahi yaklaşımı, duygusal içeriği ve akıcılığı ile sizi içine çekmekle kalmıyor, filmde ki her karakteri daha iyi anlamanıza ve bu sayede filme daha iyi adapte olmanızı sağlıyor. Yönetmen James Gunn muhteşem bir iş çıkarmış. Aksiyon başladığı gibi bunu hissediyorsunuz.

Bu filmi özel kılan bir yanı var. Buna değinmeden geçmek istemiyorum. Hepimiz biliyoruz ki Avangers serisinde var olan tüm süper kahramanların neredeyse solo filmleri var. Bu yüzden seride ki her karakteri oldukça iyi tanıyoruz. Geçmişlerini, karakteristik özelliklerini ve vereceği kararları kestirebiliyoruz. Galaksinin Koruyucuları ise daha iki filmden oluşmasına rağmen ve hiçbir karakterin solo filmi olmamasına rağmen o kadar iyi iş çıkarmışlar ki hepsini aileden biriymiş gibi tanıma imkanınız oluyor. Onca aksiyon ve mizah içerisinde bunu başarabilmek kolay değildir.

Uzun zamandır bu kadar eğlenmemiştim. Süper kahraman filmi olmasına rağmen bir çok duyguyu da yoğun yaşattığını söyleyebilirim. Mizahi yönüne küçük bir örnek göstermek gerekirse de Deadpool demem yeterli olacaktır. Karakterler 4. duvarı kırmamış bir tek. Peki ikinci filmde neler oluyor? Takım sayısı artıyor ve karakterlerin birbirine olan bağı güçleniyor. Ortaya takımdan ziyade bir aile çıkıyor. Fedakarlıklar diz boyu, hepsi birbiri için ölmeye bir adım daha yaklaşıyor. Star Lord olarak tanıdığımız Peter Quill'in babası ile tanışması filmin ana iskeletini oluşturuyor. Başlarda toz pembe görünen her şey elbette bir anda gece kadar karanlık bir hal alıyor.

Bilenler bilir Star Lord'un babası Ego, kendisi bir gezegen. Çoğu kişi bu tanrısal varlık ile Peter arasında nasıl bağ kurulacağını merak ediyordu. Emin olun bu kadar güzel anlatılamazdı. Böyle bir evrende bile mantık arıyoruz ve film istenileni veriyor. Sonuçta konuşan bir rakun var, pek şey yapmamak lazım...

Serinin son filmi elbette değil. Gerçek bir Marvel izleyicisi zaten After Credits çıktığında bile filmi izlemeyi bırakmaz, salonu terk etmez. Arka arkaya gelen sahneler devam filminden spoiler içeriyor. Tek kelime, Adam Warlock. Infinity War'a doğru her şey yerli yerine oturmaya başladı. Sırada Thor Ragnarok var. Marvel sinema evrenini inanılmaz hızlı ve kaliteli şekillendirdi. DC ise daha emekleme durumunda. Ona da değinmeden geçmek istemedim. Kısaca dostlar bu filmi izleyin, izlettirin. Galaksinin Koruyucuları Vol 2 gerçekten olağanüstü bir film olmuş.



Yorumlar