Ana içeriğe atla

Justice League


DİKKAT SPOILER. Uyarımızı da yaptığımıza göre; ah DC ah, söylenecek o kadar çok şey var ki. Nedendir bilmem, çıkardığınız hiçbir film gerçekten de sevilmedi, izleyiciler Justice League için "Heh işte bu sefer olmuş, becermişler" diyemedi. Büyük bir kitle Süperman ve Batman'i görmek için saçmalıklarınıza katlandı durdu ve bunun neden olduğunu da biliyoruz. Filmlerinizde niye istenilen etkiyi yaratamadığınızı... Çünkü Marvel'a yetişmeye çalışıyorsunuz. Maalesef kaçırdığınız bir nokta var ki oda; temeli sağlam atılmamış bir binanın çabuk yıkılacağı.

Tamam Man Of Steel fena değildi fakat sonrasında gelen filmler gerçekten pek iç açıcı değildi. Hatta bana göre Wonder Woman'ın solo filmi, Justice League'den daha iyi yapılmış bir filmdi. Bunu söylerken kendimden emin bir şekilde söylüyorum çünkü ben Justice League izlerken bildiğiniz sıkıldım. Bir kaç sahne dışında film bomboş. DC'yi takip eden biri değilseniz Aquaman kim, Flash ne ayak hiçbir şey anlatmıyorlar. Cyborg hakkında hepsinden daha çok bilgi sahibi oluyorsunuz oda yüzeysel tabi. Karakterlerin gerçekten geçmişleri ile alakalı hiçbir şey yok piyasa da. Bir kaç saniyelik konuşmaları kastetmiyorum.

Filmde sizi etkileyen bir kaç sahne dışında hiçbir şey yok. Bu sahnelerden biri Superman'in canlanıp ekip ile kapıştığı sahne ve Flash ile göz göze geldiği o anki bence çok iyi sahneydi. Bir diğeri de Steppenwolf ile eski çağlarda yapılmış büyük savaştı. Bu savaşta eski tanrıları, Green Lantern üyelerini görmek gerçekten çok güzeldi. Tek kelime ile destansı bir kaç saniyeydi diyebiliriz ve izlerken "Hassiktir be" moduna cidden soktu bizi.

Filmde Batman neredeyse yoktu. Film boyunca karakterler arasında en çok ön planda olan kişi Wonder Woman'dı. Flash ise filmde ki mizah unsuruydu diyebiliriz. Espriler vesaire hep onun etrafında döndü ki fragmanlarda da belli oluyordu zaten bu. Zaten çoğu espiri yapılmış sahneyi fragmanlara eklediklerinden de fazla tepki veremedim salonda.

Superman'in gücü çok iyi gösterilmişti. Ekibi darma duman ederken ki karizması falan harikaydı. Steppenwolf'u döverkende bunu size sağlam hisettiriyordu. Hayata dönme şekli ise şaşırttı diyebilirim. Çünkü ben Superman'in ölümden dönüşünü daha mucizevi bir şeye bağlı beklerken daha teknik bir detay ile canlanmıştı. Ayrıca ekiple kapıştığı bir sahnede önüne geleni tekme tokat döverken bir anda Lois'i gördüğü için sakinleşmesi aklıma yeşil büyük abimiz Hulk'u getirdi. Oda malum karı kız gördümü bir kendinden geçip hoş oluyordu.

Ayrıca filmde ki baş düşmanımız da gerçekten baş düşman havası yoktu. Kimdir, nerden gelmiş, derdi ne, manyak mıdır nedir anlamadık. Filmde ki Mother Box'lar ise bana Marvel evreninde ki Infinite Stones'u anımsattı. Bildiğiniz üzere bu taşları Marvel çok ince işlemişti ki zaten hepsi Infinity War filmine bağlanacak. Elbette film sizi bu ana kutular hakkında da fazla bilgilendirmiyor. Hatta film size hiçbir şey anlatmıyor. Bu filmin tek amacı ekibi hızlıca toplamaktı.

Adamlar bu toplama işini aradan çıkarıp Marvel'a yetişmek için rezalet bir yapım ile karşımıza çıktı. O eski savaş ve Superman biraz olsa toparladı tabi. Clark abimizin gülüşü yeter filme.

Superman ve Batman kült haline gelmiş kimseler. Flash zaten dizisi ile tanındı. Wonder Woman'ın solo filmi ile karakterin kişiliğidir, güçleridir bilindi yerine oturdu. Fakat Aquaman ve Cyborg ile ilgili kafada bir çok soru işareti bıraktılar. Yani adamların güçleri vs. filmde çok gösterilmedi. Kim oldukları fazla anlatılmadı ki Cyborg bu konuda 1-0 önde, onun hakkında bir kaç şey öğrendik.

Neyse berabattı. Beğenmedim. İzleyin ama. Sonuçta Superman var. Bu filme çok bile yazdım.

Yorumlar