Ana içeriğe atla

The Big Sick


Bilirsiniz izlediğim filmler ile alakalı görüşlerimi paylaşmayı seviyorum ve bu filmi bir kaç ay önce izlememe rağmen hakkında hala bir şeyler yazmamış olmak beni gerçekten çok üzdü. Kendi kendimi üzdüm. Hayatımda şu sıralar  üzülecek bir şeyler olmadığından Allah'a şükür böyle gereksiz boş beleş şeylere kafa takıyorum bende. Neyse saçma sapan bir girişin ardından film hakkında konuşabiliriz.

Hindistanlı Müslüman bir ailenin zeki ve komik çocuğu Kumail, stand up gösterisi yapan ve Uber ile yolunu bulan yakışıklı esmer bir kardeşimiz. Bu esmer kardeşimizin Emily ile tanışmasını, ailesinin görücü usulü getirdiği kızlardan kaçışını, ailesinin değerleri ile zıt düşüşünü harika bir şekilde hiç sıkılmadan izliyoruz. Filmin en büyük özelliği size birden fazla duyguyu yaşatıyor olması.

Seviniyor, üzülüyor, gülüyor, "Ayy çok tatlı yha" moduna bile giriyorsunuz. Zaten izlediğiniz film size birden fazla duyguyu bokunu çıkarmadan güzelce sunabiliyorsa başarılı olmuş demektir.


Yani anlatacak çok bir şey yok. Eminim kimse kamera açılarından, ışık kullanımından falan anlamıyor buna bende değil o yüzden "Abi yönetmen çok iyi iş çıkarmış" dememe bile gerek yok. Bizler sinema sektöründe ki en son kullanıcılarız. Sadece tüketiriz ve teknik detaylara takılmayız. Önemli olan izlediğimiz filmin bize iyi zaman geçirtmesi, bizi içine çekmesidir. Kesinlikle izleyin pişman olmayacaksınız.

Yorumlar