Ana içeriğe atla

İnanılmaz Aile 2 İnceleme

Benim neslimin çok iyi hatırlayacağı filmlerden biri demek isterdim ama bir çoğunun haberi yok. Çevremde ki çoğu insan çok küçük yaşlarda sinema dünyası ile tanışmak yerine sokakta top kovaladığından bu tür filmlere de pek alışkın değil. Benim tek şansım bu film çıktığı dönem bizde sınıfta çok uslu durursak bazı animasyon filmler ile ödüllendirilir, ders çalışmak yerine haftanın belli bir gününde ders saatinde film izlerdik. İşte İnanılmaz Aile'yi de ilk kez o zaman izledim. Ama ben izlediğim de film çıkalı 1 yıl kadar olmuştu.

Ben izleyeli yaklaşık 13 yıl, film çıkalı ise tam 14 yıl geçti. Çok uzun bir süre. Bir şeyleri unutmak için oldukça yeterli bir süre. Fakat sinemada film başladığı ilk saniyelerden itibaren sanki o yıllar hiç geçmemiş gibi hissettim. Aksine çocukluğuma, o sınıfa, arkadaşlarıma geri döndüm. Filmi izlediğim ilk anlara... Kaldığın yerden devam etmek tam olarak böyle bir şey olabilir.

Konuşacak çok şeyimiz var. Gelin bunları belirli başlıklar altında ele alalım.

Hikaye

14 yıl bir şeylerin değişebilmesi için gerçekten yeterli bir süre. Fakat hikaye için aynı şeyleri söylemek biraz zor. Neredeyse ilk film ile aynı. Daha filmin başların da bunu anlıyorsunuz zaten. Ters köşe yaptığı kısımlar var. "Yani kesin bu" derken,  "hee sadece buymuş" diyorsunuz o kadar. Daha fazlası spoiler olur anlatmaya gerek yok ama ilk filmi hatırlayanlar olur da ikinci filme bu yazıyı okuyarak giderse ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. Peki filmin akışı nasıldı?

Hiç sıkılmadım desem yalan olur. Özellikle filmin sonlarına doğru bazı sır perdeleri aralanacakken o boş, duygusal konuşmalar biraz esnettirdi. Filme katkısı zerre olan şeyler. Hikayeyi daha da derinleştirmek için katılmış şeyler. Yani böyle bir filmde fazla gerek yoktu.

Karakterler

İlk filmde Bay İnanılmaz göz önündeydi. Sonra eşi Lastik Kadın ve çocuklar dahil olmuştu. Şimdi sıralama da tek değişen Lastik Kadın ön planda, daha sonra Bay İnanılmaz ve yine çok şaşıracaksınız çocuklar dahil oluyor. Film senaristlerine "Harbi mi kanka?" diyenleri duyar gibiyim. Şükür ki sadece İnanılmaz Aile'yi izlemedik. Bir çok yeni kahraman ve güçlerini de görmüş olduk ki özellikle "nigga" abimiz Frozone daha fazla göründü. Ellerinden buz püskürtüp durdu tabi fazla havalı sahnesi yoktu ki en çok hak edenlerden biri bence. Niye bilmem.

Gelelim ilk filmin sonunda güçleri açığa çıkan İnanılmaz bebeğimiz Jack Jack'e. Bu filmde güçleri ve onların gidişatı daha da detaylı işlenmiş. Elbette onları kontrol etmekte zorluk yaşıyor ki filmde güldüğümüz bir çok sahnenin ortasında da bu bebek vardı. Kendisinin de filmde büyük bir yeri var. Sadece bir bebek olarak değil, kahraman olarakta.

Violat tam ergenlik dönemini yaşıyor, güçlerinde de baya gelişmiş. Artık sadece bir şeyleri hareket ettirip koruma kalkanları oluşturmak yerine onlarla hedefi ne ise parçalayıp tokatlayabiliyor. Dash yani hızlı kardeşimiz ise güçleri açısından çok geri planda kalmış. O muhteşem hızı sönük kaldı diyebiliriz. Flash ve hız severler Dash'ten çok havalı şeyler beklemesinler.

Bay İnanılmaz ilk filmde olduğu gibi yine kendi iç dünyasında bazı sorunlar ile karşı karşıya kalıyor. İlk filmde süper kahraman olmak için çabalayan adam bu filmde bir baba olmak için uğraşıyor. Eşi Lastik Kadın ise oldukça zeki ve kıvrak hareketleri ile karşımıza çıkıyor. Örümcek Adam gibi şehirde kolları ile gezinmesi, aynı anda hem çocuklarını, hem kocasını ve hemde diğer insanları düşünmesi, gerçek bir aile kadını, bir anne izlenimi bıraktırdı bizde.

Sonuç

Animasyon filmlere karşı bir ilginiz var ise kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Oldukça eğlenceli, her yaştan insana hitap edebilen güzel bir film olduğunu düşünüyorum.
 

Yorumlar