Ana içeriğe atla

Google Cihazımı Bul Servisi

Merhaba bugün bir çok insanın haberdar olmadığı bir servisten bahsetmek istiyorum. Diyelim ki telefonunuz kayboldu, bir mekanda unuttunuz ya da evin için bulamadığınız bir yerlere girdi. Telefonun konumuna uzaktan erişmek ve bunun gibi bir çok işlem için Google tarafından sağlanan Find My Device servisini kullanabilirsiniz.Telefonlarınızda müzik/ses dosyası çalıştırabilir (bulmak için) ve ya kiltileyebilirsiniz. Kısaca uzaktan telefona erişim sağlamanız için, hele ki cihazınız kaybolmuş ise bu servis biçilmiş kaftan diyebiliriz. Kullanım mantığı ise oldukça basit.

Öncelikle bu adrese tıklayarak Find My Device sayfasına gidiniz ve cihazınız da kullanmış olduğunuz GMAİL adresiniz ile servise giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra karşınıza böyle bir pencere gelecektir.

telefonum kayboldu
Find My Device Home Page

Pencereye kısa bir göz atan herkes zaten neyin ne olduğunu anlayacaktır ama biz acemi bilgisayar kullanıcıları için açıklamalara devam edelim ve sol menüden başlayalım.

1. Cihazlarınız / Telefonlarınız

Sol menüde de görüldüğü üzere benim bu mail adresine kayıtlı iki cihazım bulunmakta. Seçtiğiniz cihazın adı, bağlı olduğu Wifi ve şarj değerlerine göre bir çok detay gözükmekte. Ayrıca konumuna ulaşmak istediğiniz telefonuda bu menüden seçerek öğrenebilirsiniz.


phones devices
Mail Adresiniz İle İlişkilendirilmiş Telefonlar

Bu kısım da hemen telefon adı ile aynı hizada bulunan ünlem işaretine tıkladığınız zaman cihazınızın Google servisine kayıt olduğu ilk zamanı ve tespit edilen konumda hangi tarihte aktif olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

last location konum bilgi
Haritada ki Konum Aslında Telefonun Son Görülme Tarihinde Bulunduğu Nokta

2. Uzaktan Erişim / Sesi Çal

Bu özellik telefonunuz size yakın bir yerde kaybolmuş ise onu bulmak için birebir. Yanınızda ki bir arkadaşınızın telefonundan Find My Device servisine GMAİL adresiniz ile girip Sesi Çal diyerek telefounuzu bulabilirsiniz. Siz çalma işlemini başlattığınız anda aralıksız 5 dakikalık bir ses çalma süreci başlayacaktır. Tabi ki durdurmak isterseniz hemen durdurabilirsiniz.

Sesi Çala Tıkladıktan Sonra Aşağıda ki Çalmayı Durdur Ekranı Gelir

 3. Uzaktan Erişim / Telefonu Kitlemek

Herhangi bir hırsızlık durumunda hemen başvurabileceğiniz en harika yöntem bu diyebilirim. Hem telefonu kitleyerek kullanımı engelleyecek, hem telefonu kitlerken o an kimde ise ekranda görmesini isteyebileceğiniz bir mesaj yayınlayacak, hemde konumunu takip etmeye devam edeceksiniz.

Hırsızlara ve ya bulan kimseye bir mesaj iletebilir, size gelene kadar kiltili tutabilirsiniz.
4. Veri Güvenliği / Üst Düzey Önlem

Bu özellikle "Send Nude" takılan arkadaşların çok sevebileceği bir özellik. Telefonda ne var ne yok siliyor, fakat bir dezavantajı var telefonun konumuna olan erişiminiz de kayboluyor. Burada ki amaç "Telefon giderse gitsin, ama içindeki verilere kimse ulaşamasın" diyerek tüm verileri silmek. Şaka bir yana gerçekten önemli bir yere sahip bu ama bir çoğumuz bu özelliği asla kullanmayacak.


Veri Hırsızlığına Karşı Büyük Önlem

Umarım burada ki bilgiler işinize yaramıştır. Bu servisten haberdar olmanız bence sizlerin hayrına olur. Hırsızlık kaybolma gibi durumlarda bulmanız için size bir avantaj sağlar. Başka yazılarda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.

 

Yorumlar