Ana içeriğe atla

Venom İnceleme

Venom duyurulduğu günden bu yana diğer MCU filmleri gibi beklenti içerisine girdiğimiz ve her fragmanında bize heyecan katmak yerine "Acaba iyi bir film olacak mı?" sorusunu sordurtan bir Sony yapımı idi ve şunu söylemem gerekir ki film gerçekten bok gibi. Ya da gavurların tabiri ile "like shit." Peki neden kardeşim, hele bir açıkla derseniz, başım üstüne...

Venom'suz Spider-Man Olur Mu?

En başından beri Spider-Man'i görmeyeceğimizi, mahallemizin süper kahramanından apayrı bir film çekileceğini biliyorduk. Sonuçta Sony, MCU ile ortak bir şeyler yapmak yerine hala elinde ki şeyleri köküne kadar kullanıp piç etmeye devam etmek istiyor. Çünkü oda çok iyi biliyor ki Spider-Man filmlerinin, hatta Spider-Man'i geçtim düşmanlarının bile sinemada bir karşılığı var.

Özellikle Venom gibi Spider-Man ile bir bütün haline gelmiş düşmanları kastediyorum. İşte Sony'nin ilk ve en büyük hatası bu ki, Venom filmi çekiyorsunuz ama içinde Spider-Man yok!? Bu sizce akıl kârı bir iş mi? Çıkışı bile Spider-Man çizgi romanı ile olan, Dünya'ya geldiğinde ilk olarak Peter Parker'a bulaşıp, Parker'ın kendi üzerinde ki kötü değişimi gördükten sonra kurtulmaya çalıştığı ve tüm bunların ardından Eddie Brock'a bulaşan bir simbiyottan bahsediyoruz.

Neyse tüm bu saçmalıkları bir kenara bırakıp hepsini kabullenerek filme gittim. Dedim ki belki iyi işlenmiş, bolca aksiyon barındıran güzel bir Venom filmi izleriz. Ah demez olaydım. Arkadaşlar, beyler bayanlar, abiler ablalar, film gerçekten bok gibi. Hikaye örgüsü boşaltılmış, neyin ne zaman nasıl olduğunu anlamadığınız, bir anda bir şeylerin değiştiği, iyinin kötü, kötünün iyi olduğu aptal saptal bir film olmuş bu.

Venom'un "Dünya'yı yok edeceğiz eğeğeeğğeğe" tiplemesi bir anda "Dünya'yı kurtarmalıyız dostum!" felsefesine öyle bir dönüşüyor ki "Lan durun ne oldu? Ne ara fikri değişti bu adamın!" diye kızmadan edemiyorsunuz. Sanki filmden 1.5 saatlik sahne kesmişler de sonrasında bu hale gelmiş gibi. Hikaye ile ilgili pek spoiler vermek istemiyorum, tek diyebileceğim 12 yaşında bir çocuğun eline kalem vermişler ve Venom için senaryoyu sen yaz demişler. Aptal saptal şeyler düşündükçe kriz geçiriyorum.

Heba Oldu Heba!

Gelelim aksiyon ve CGI sahnelere. Söz konusu Venom ve türevleri olduğu için bolca CGI göreceğimiz kesindi fakat bu kadar dandik olmasını beklemezdik. Bu aptalların düşük bütçeli Deadpool başarısı yakalamak istemiş gibi bir havaları vardı filmde. Birkaç aksiyon sahnesi ve kovalamaca dışında "EPIC" diyebileceğiniz bir sahnede yoktu zaten. Sizi derinden etkileyen "Voooooaavv" dedirten hiçbir şey yoktu. O yüzden dandik CGI dövüşlerini de geçebiliriz.

Filmde ki ana düşmanımıza pek ana düşman diyemeyiz. Kendisini 5 dakika ya gördük ya görmedik bu kadar arkası ve içi boş tiplemeleri de ancak bu filmde görebilirsiniz.

Gelelim filmin tek ve en güzel yanı olan Eddie ve Venom arasında ki ilişkiye. Gerçekten ve gerçekten filmde eğlendiğim ve eminim seyircininde eğlendiği nadir sahneler, Venom ile Eddie'nin karar vermeye çalışırken birbiri ile didiştiği sahneler olabilir. Yani Venom'un "Herkesi öldürüp kafalarını çiğneyelim" düşüncelerini ehlileştirmeye çalışan ve zamanla Venom'u daha da kabullenen bir Eddie izlemek güzeldi. Venom'un Dünya'yı sevme ve insanlığa yardım etme sebebi daha detaylı işlense idi hikayede ki büyük bir boşlukta silinmiş olurdu. Maalesef bir anda Venom'un fikirlerinin değiştiğini görmek izleyecek herkese "Abi böyle mi yani?" dedirtecek ve boş bir hüzün oluşturacak.

Kıssadan hisse dostlar, Venom başarılı bir film değildi. Sony para kazanmak için bir ismin daha tüm karizmasını çizdi, içine etti. Alıştık tabi Sony bu. MCU ile ortak bir şeyler yapıp milyonları arkasından sürükleyecek işler çıkarmak yerine, tek başlarına yapıp her vizyonda izlenmesi düşen bir seri yapmalıyız düşüncesine sahip olmaları gerçekten ilginç.

Filme puanım 10 üzerinden 6 idi. Oda Venom'un hatrına.

Yorumlar